Montee Ball Jersey  Ljetni mornar | Invictus Mare
Ljetni mornar

Ljetni mornar

O radionici:

Ideja za projekt Ljetni mornar je nastala nakon mnogobrojnih upita i potražnje raznih charter agencija za obrazovanim i kvalitetnim kadrom koji dolazi sa Pomorskog fakulteta u Splitu. Projekt je održan u periodu od 24.3. do 28.3.2014. pod stručnim vodstvom voditelja projekta Tea Tičinovića, iskusnih mornara te voditelja baze (base menagera) Pave Kovačića, te ostalih djelatnika  charter agencije Navigare yachting u marini Kaštela. Studenti Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu imali su priliku upoznat se s teorijom vezanom uz nautički turizam, charter agenciju, dužnostima i obvezama mornara u charter bazi, psihologijom i pravilnim postupanjem iskusnog mornara. Studenti su naučili koristiti se sa teorijskim i praktičnim znanjima koja su stekli tijekom svog  dosadašnjeg obrazovanja.

Cilj radionice:

Prvenstveno nam je cilj omogućiti  studentima Pomorskog fakulteta da stečeno teorijsko znanje primjene u praksi, te na taj način konkuriraju kao obrazovan i iskusan kadar na tržištu rada. Projekt je zamišljen kao atraktivna izvannastavna aktivnost koja uključuje i teoriju i praksu. Osim toga opće je poznato da svi poslodavci traže osim diplome i iskustvo, a ovim projektom bi se široj skupini studenata Pomorskog fakulteta omogućilo stjecanje potrebnog iskustva i prije završetka studija.

Korisnici radionice:

Korisnici su zainteresirani studenti Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, koji imaju dobro teorijsko znanje ili  su već upoznati sa radom u charter agenciji ili marini.  Za radionicu se prijavilo sedam sudionika.

Značaj radionice za studente Pomorskog fakulteta:

Studenti su imali priliku upoznati se s radom charter agencije , te na taj način steći potrebno iskustvo vezano za teorijsko znanje stečeno na fakultetu. Naučili su  sve faze primopredaje plovila, te stekli razna iskustva i vještine od mornara, osoba koji su već dugo u struci i poznaju detaljnije problematiku. Nakon radionice uz stječenu vještinu studenti će se moći zaposliti u charter agencijama i marinama. Tjekom trajanja radionice predočen je način ispunjavanja dijelova i opreme jedrilice po inventurnoj listi, te nazivima na engleskom jeziku. Kroz samu radionicu studenti su stekli iskustvo u pisanju i provođenju projekta, organizacijom i planiranjem svih aktivnosti u svrhu ostvarivanja zadanih ciljeva i želja.

Očekivani rezultati:

Očekujemo da će se korisnici ovog projekta upoznati s  dužnostima i radom mornara u charteru, te nastaviti rad u nekoj od agencija ili marina. Za vrijeme održavanja projekta snimljen je  video, koji će se prikazivati na web portalima i Youtube-u, emisiji More Hrvatske Radio Televizije u svrhu promicanja studentskih izvannastavnih aktivnosti, što će pridonijeti popularnosti Pomorskog fakulteta u Splitu. Svi polaznici moći će se nakon uspješno završenog tečaja priključiti nekoj od charter agencija ili marina, te svojim iskustvom i obrazovanjem graditi svoju karijeru u nautičkom turizmu.

U budućnosti očekujemo tradicionalno održavanje ove radionice, jer ipak smo studentski grad na moru s oko 24 000 studenata, te će ova radionica pridonijeti stvaranju brenda  u nautičkom turizmu, te na nivou države postati jedinstvena udruga koja nudi studentima ovakav oblik vannastavne aktivnosti.

Voditelj radionice:

Teo Tičinović

O autoru Teo Tičinović

Teo Tičinović
Ryan Fitzpatrick Authentic Jersey